Auteurs

!

Boutenko, Victoria

!

Victoria Boutenko heeft een hele reeks boeken op haar naam staan, waarvan Groen voor het Leven en Groene Smoothie Revolutie nu in het Nederlands zijn uitgebracht. Ze is bekend als kok van verfijnde rauwe gerechten, geeft (internationaal) lezingen over gezond leven en eten, is onderzoeker, kunstenaar en uitvinder. Door haar werk zijn wereldwijd miljoenen mensen groene smoothies gaan drinken. Ze is van oorsprong Russin, en woont sinds de perestrojka in de VS, in Ashland, Oregon.

Toen Victoria Boutenko en haar gezinsleden kampten met de bekende welvaartsziekten, en de artsen niets meer konden bieden, begon ze zich te verdiepen in alternatieve geneeswijzen en belandde zo op het spoor van gezonde voeding. Met de overstap naar ‘rauwe’ voeding keerde de gezondheid terug in het gezin, maar na zeven jaar ‘rauw’ bleek er toch nog iets te ontbreken.

Victoria's onderzoek naar optimale voeding werd vervolgd. Ze kwam tot de ontdekking dat haar raw food menu teveel vetten (en met name Omega-6) en te weinig bladgroen bevatte. 

Na enig experimenteren vond ze een manier om de noodzakelijke hoeveelheid bladgroen gemakkelijk en lekker eetbaar te maken: door het samen met fruit te blenden tot een groene smoothie. In dit boek deelt ze haar opmerkelijke ontdekkingen over het belang van geblend bladgroen met fruit.

Dat Victoria’s boeken in vele talen zijn uitgebracht is geen wonder. Ze stelt zichzelf fundamentele vragen over voeding en gezondheid, gaat op onderzoek uit en verstaat de kunst om de lezer in heldere bewoordingen te laten meegenieten van de – verrassend simpele – antwoorden.

Lees Victoria's website

Vladimir Megre
Vladimir Megre

Megre, Vladimir

!
Vladimir Megre (1950) is schrijver tegen wil en dank. Hij is een gerenommeerd zakenman en voorzitter van de Interregionale Associatie van Ondernemers in Siberië. In 1994 en '95 organiseerde hij twee grootschalige commerciële expedities over de rivier de Ob in Siberië. Deze expeditie kreeg veel aandacht in de Siberische pers. Deze onderneming riep de nodige vragen op bij degenen die Megre kenden; wat bracht deze geslaagde zakenman ertoe om zoveel geld te steken in deze, verre van winstgevende, onderneming?

Het antwoord is wellicht te vinden in deze reeks, getiteld De rinkelende dennen van Rusland. De auteur heeft aan de expedities iets overgehouden dat niet in geld is uit te drukken. De woorden die hij op papier heeft gezet, hebben een overweldigende reactie opgeleverd bij het Russische, en inmiddels ook het internationale publiek.

De auteur zelf zegt er het volgende over: ‘ik ben geen schrijver en heb absoluut geen ervaring met schrijven, anders dan zakelijke epistels. Ik moet me bij de lezers dan ook verontschuldigen voor mijn schrijfstijl. Dit boek is niet onder te brengen in categorieën als sociale of politieke journalistiek, en evenmin is het fictie, noch valt het onder te brengen in de categorie fantasy of avontuurlijke verhalen, ook al zou je dat kunnen denken door de fenomenale en fantastische gebeurtenissen die ik beschreven heb. Ik heb nog niet kunnen vaststellen tot welk het genre het precies behoort. Deze reeks is mijn relaas over een bijzondere vrouw en haar vermogen om een man, en de ziel van deze man, te helen'.

E-books van Vladimir Megre in het Engels zijn te bestellen via de site van de auteur en via Amazon

Marion de Kort

Marion de Kort

!

Belangrijke drijfveer voor pionierster Marion de Kort is haar levenslange passie voor de natuur. Sinds 1997 mag ze zich natuurgeneeskundige, fytotherapeut en klassiek homeopaat noemen.

Hoewel ze hart heeft voor natuurlijke geneesmethoden, ging en gaat haar interesse  vooral uit naar de vraag hoe je ziekte kunt voorkomen.
Wetend dat het uitbannen van wilde planten in onze voeding een belangrijke factor is voor ziekte-ontwikkeling van allerlei aard, gebruikte zij de opgedane kennis om zich verder te verdiepen in de kracht van eetbare wilde planten.

Vijfentwintig jaar 'live' onderzoek naar dit thema heeft nu geresulteerd in een baanbrekend boek over de ontbrekende beschermende voedingsstoffen.

Bovendien heeft ze zich ontplooid tot een gedreven wildplukster en tuinierster en vooral ook een wildekeuken smulpaap en –prinses.

Zie voor meer info, workshops, wilde-planten-wandelingen, hulp bij de aanleg van wilde-plantentuinen en meer, Marions site.

Barbara Hand Clow

!

Barbara Hand Clow schrijft zelf in Oog van de Centaur:
‘Voor mijn zesde levensjaar had ik sterke en steeds terugkerende herinneringen aan andere tijden en plaatsen. Ik begrijp nu dat deze herinneringen uit eerdere levens stamden. Het resultaat van deze krachtige gevoelens als kind was echter dat ik grote moeite had om met de werkelijkheid om te gaan. Toch is het huidige leven het enige dat er werkelijk toe doet. Ik wist vrij zeker dat, wat er ook aan de hand was, het niet aan mijn ouders lag, dat het te maken had met iets diep in mijzelf. Maar de hardnekkige stemmetjes van mijn geheugen zorgden ervoor dat ik meer op die stemmen was afgestemd dan op de echte mensen om mij heen. Ik had veelvuldig déjà-vu’s, het gevoel alsof ik al eens eerder op een bepaalde plaats was geweest, maar dat is niet waar het hier om gaat. Het was de kracht en de drang van de innerlijke stemmen die me ertoe aanzette om iets te onder-nemen. Toen ik de veertig naderde, werd ik bang dat deze stemmen me zouden verbrijzelen. Ik vreesde psychologische chaos. Dus nam ik het besluit om de stemmen te leren kennen en ze te vragen me te vertellen wat ik klaarblijkelijk moest horen.
Het doen van de regressies was niet altijd prettig en het was nooit gemakkelijk. Het was geen bevrediging van loze nieuwsgierigheid. Mijn ego werd niet opgekrikt toen ik een paar levens tegenkwam die als ‘beroemd’ getypeerd kunnen worden. De ontmoeting met die personages heeft eerder opgeleverd dat ik enkele zeer kritische vragen ben gaan stellen over mijn eigen weg in dit leven.'